anderhalve meter bruiloft

Anderhalve meter bruiloft

Denk jij aan een 1,5 meter bruiloft? Lees dan dit waardevolle artikel om te zien waar jullie bruiloft aan moet voldoen en check onze handige tips.

Ontzettend veel toekomstige bruidsparen zagen hun droombruiloft in het water vallen dit jaar. Begin Maart was er ineens sprake van ‘de coronacrisis’ en niemand had verwacht dat het zo’n vaart zou lopen. Ineens mochten we geen handen meer schudden en voor we het wisten moesten we anderhalve meter afstand van elkaar houden. Toekomstige bruidjes hadden al snel door hoe laat het was en maakten zich ineens grote zorgen over hun bruiloft. Helaas hebben veel bruidsparen hun bruiloft dan ook moeten verschuiven.

Corona; hoe zit het met bruiloften?

Een tijd lang zaten we ineens in een ‘intelligente lockdown’, waar we ons momenteel nog steeds in bevinden. Sinds kort zijn echter de regels wel wat versoepelt. Tijdens de aankondigen van premier Rutte op 23 Maart mochten bruiloften officieel niet meer doorgaan. Alle bijeenkomsten waren verboden tot 1 Juni op dat moment. Gelukkig hield iedereen zich goed aan de maatregelen, waardoor de regels al snel werden veranderd en er op dit moment anderhalve meter bruiloften dus zijn toegestaan! Vanaf 1 Juli 2020 is het zelfs weer mogelijk om meer dan 30 gasten (maximaal 100) aanwezig te hebben. Lees ook: bruiloft corona.

Waarom kiezen voor een anderhalve meter bruiloft?

We begrijpen het volkomen dat bruidsparen er voor kiezen om wél te gaan voor een 1,5 meter bruiloft. Aan de andere kant snappen we het ook dat je liever wilt wachten tot er weer geknuffeld mag worden. Iedereen mag en kan gelukkig zelf beslissen of ze de bruiloft uitstellen of toch gebruik willen maken van deze anderhalve meter samenleving tijdens hun bruiloft. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je al heel lang wacht om te gaan trouwen. Maar er kan ook sprake zijn van een familielid die er volgend jaar misschien niet meer is. Dat zijn belangrijke redenen om ervoor te kiezen de bruiloft dit jaar tóch te laten plaatsvinden.

Heb je er geen problemen mee om een jaar te wachten als dat betekent dat iedereen er bij kan zijn en dat je nergens op hoeft te letten? Dan kies je in ieder geval niet voor een bruiloft in 2020. Toch is er op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen of de anderhalve meter samenleving in 2021 volledig verdwenen is. Kies je wel voor een 1,5 meter bruiloft? Zorg er dan voor dat je je goed aan de regels houdt:

  • houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • tot 1 Juni maximaal 30 personen (inclusief bruidspaar en personeel)
  • mensen met klachten zoals hoesten, verkoudheid, niezen, koorts of benauwdheid blijven thuis, dit geldt ook voor mensen met zieke huisgenoten

Maak jullie anderhalve meter bruiloft onvergetelijk!

Als jullie er dan toch voor kiezen, zorg er dan in ieder geval voor dat het een bruiloft wordt om nooit meer te vergeten. Hieronder volgen een aantal tips om jullie anderhalve meter bruiloft tijdens Corona zo leuk mogelijk te maken:

Vul de lege ruimtes op

Kleed je locatie en de zaal mooi aan, zodat het de gaten van de anderhalve meter ruimtes een beetje opvult. Maak bijvoorbeeld gebruik van (nep)bloemen, ballonnen, slingers enz. Lees ook: bruiloft decoratie ideeën. Niets is te gek als het aankomt op het opvullen van de lege plekken. Het zal ook geweldig staan op de foto’s. Zet ook geen lege stoelen neer om afstand te creëren, maar zet alle stoelen 1,5 meter uit elkaar. Lege stoelen staan vreselijk op de bruidsfoto’s. Wel kun je er natuurlijk andere dingen tussen zetten, zoals houten kratten, boomstammen of vazen met bloemen of lampjes.

Maak jullie entree spectaculair

Als bruidspaar hoef je gelukkig geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Kies dus voor een spectaculaire binnenkomst. Arriveer in stijl in een koets of een luxe wagen of kies juist voor een Vespa of een bakfiets! Wonen jullie op een boerderij of is één van de twee vrachtwagenchauffeur? Dan is een tractor of een vrachtwagen natuurlijk ook super leuk. Naast origineel vervoer kun je er ook voor kiezen om op een andere manier binnen te komen.

Maak bijvoorbeeld gebruik van confetti, vuurwerksterretjes, rookbommen of organiseer een spectaculaire lichtshow. Ook kunnen jullie een bijzondere dans instuderen en op deze manier jullie intrede als bruidspaar doen. Trek bijzondere kleding aan en laat de gasten genieten van een wonderbaarlijke show! Na het optreden kunnen jullie de trouwkleding aantrekken en daarna nog een entree maken als bruidspaar in bruidskleding. Ook kun je op dat moment ‘the first look’ laten plaatsvinden. Jullie hebben elkaar immers nog niet gezien in de trouwkleding.

Geniet van de kleinschaligheid en houd het intiem

Je kan er ook voor kiezen om de bruiloft gewoon heel mooi en intiem te laten verlopen. Geen poespas of tierelantijntjes, gewoon trouwen met je geliefden om je heen. Een anderhalve meter bruiloft kan daardoor juist ontzettend bijzonder zijn. Misschien is deze datum wel ontzettend speciaal voor jullie of is er iemand aanwezig die ernstig ziek is en er binnenkort niet meer bij kan zijn. De bruiloft zal misschien erg emotioneel zijn, maar ook ontzettend mooi.

In plaats van met elkaar te knuffelen of elkaar te zoenen, kunnen jullie ervoor kiezen om een moment te creëren. Ga tegenover elkaar staan en kijk elkaar aan. Bereid bijvoorbeeld een mooie speech voor of laat je hart spreken tijdens dit moment. Leg je handen op je borst om je boodschap extra kracht te geven. Het zal gegarandeerd een moment zijn dat je nog nooit hebt meegemaakt. Wanneer de fotograaf zulke moment vastlegt zul je een herinnering hebben om nooit meer te vergeten.

Livestream jullie 1,5 meter bruiloft!

Of je het nu met 30 personen viert of met meer dan 30 (na 1 Juli 2020), via livestream kan iedereen erbij zijn! De mensen die er op deze dag niet bij kunnen zijn, kunnen zo online meegenieten van de bruiloft. Wil je niet dat iedereen kan meekijken? Dan maak je simpelweg gebruik van een wachtwoord. Op deze manier kunnen alleen de mensen erbij zijn die jij uitgenodigd hebt voor de livestream. Het is mogelijk om de gehele bruiloft te laten filmen door één of meerdere camera’s, zodat de mensen thuis prachtige beelden te zien krijgen.

Bekijk snel: huwelijksceremonie livestreamen voor meer informatie over livestreaming op jullie 1,5 meter bruiloft.

Laat een bericht achter